stzagora

ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАВИСИМОСТИ - СТАРА ЗАГОРА 

Агенция "Митници" задържала 7 500 кг наркотици от началото на 2023 г.

От началото на годината са задържани 7 500 килограма наркотици. Количеството е близо четири пъти повече в сравнение с миналата година, а марихуаната е най-често задържаният наркотик на границите.

Това заяви директорът на Агенция "Митници" Павел Тонев по време на откриването на традиционната инициатива Денят на червената панделка, проведена на Летище "София". Инициативата има превантивен ефект да накара и да предупреди децата да не употребяват наркотици и тяхната опасност. В инициативата се включиха около 400 деца от Благоевград, Кюстендил, Ботевград, Правец и София.

По думите му новите наркотици и тъмната мрежа променят тенденции на противодействието им, а превенцията още по-важна.

Той обясни, че наркотици да една от най-големите заплахи в съвременното общество. Наркотиците не просто генерират престъпност и финансират тероризма, а вредят на обществото, на здравето на хората, ощетяват семейства и водят до тежки социални последици, изтъкна Тонев.

Агенция "Митници" увери децата, че не са сами в борбата срещу наркотиците. Тонев се надява децата да останат част от младите хора, които ще забавят с гордо вдигната глава, че не употребяват наркотици.

Източник: news.bg