Новини

stzagora

ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАВИСИМОСТИ - СТАРА ЗАГОРА 

Синът ни бе здраво и щастливо дете, преди да започне да употребява марихуана на 14 години. Негов приятел му е дал марихуана, в период, в който всички в семейството подкрепяхме съпругата ми в нейната борба срещу рак на гърдата. Забелязахме, че Дейвид много бързо се променя, но отдадохме промяната на пубертета.

Изгониха го от частното училище, което посещаваше много години, стана наркоман и загуби мотивация към училището и живота си. Завърши гимназия, последен по успех във випуска, и започна работа като помощник водопроводчик. Със заплатата си купуваше още повече трева.

Все повече и повече се отдалечаваше от семейството. Разказваше, че вижда извънземни. На последния му Ден на благодарността беше в умопомрачение (кататония, форма на шизофрения с психичен и моторен дисбаланс). На следващия ден наръга дясната си длан с джобния си нож. Беше хоспитализиран в местно психиатрично заведение с диагноза – депресия и психоза. Направеният му тест е бил положителен само за марихуана.

След 6-дневен престой в болница, Дейвид бе изписан. Документи от болницата сочат, че в деня на изписването му, Дейвид е попълнил въпросник, в който написал, че често изпада в паника или ужас, и че е планирал да сложи край на живота си. Той беше изписан, но това не ни беше съобщено.

След изписването му, започна програма. На четвъртия ден, пушеше марихуана в гората зад къщата ни. После влезе вътре, взе пистолет от сейфа и се застреля.

Марихуаната убива! Тя уби сина ми. Никога няма да преодолеем загубата на Дейвид. Надяваме се, че като разкажем неговата история, ще помогнем на други родители и деца да разберат, че марихуаната не е безобидна.

Източник: neumirai.org

logo pic new

stop

Истински истории

Важно за родители и учители

Нашите безплатни услуги

Партньори

Колонката на специалиста

Гласувайте срещу легализирането на марихуаната

Наръчник „Познаваме ли децата си?”

Новите психоактивни вещества

Лечебни и рехабилитационни програми

Новини

Галерия снимки

Видео галерия

Полезни връзки

Етичен кодекс

Стандарти на взаимоотношения и работа

Спешна аптечка за тялото и душата

pic7

bezpl telefon

da razviem

Посетители на сайта

1338161
Днес
Вчера
Тази седмица
Миналата седмица
Този месец
Миналият месец
Всички
508
2552
12177
1316913
42397
45497
1338161

Вашият IP адрес: 3.235.101.50
2020-09-28 12:22