Новини

stzagora

ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАВИСИМОСТИ - СТАРА ЗАГОРА 

28 души  ще получат обвинения след акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП срещу производство и разпространение на наркотици в цялата страна. 8 от тях вече са арестувани.

Престъпната организация е генерирала милиони левове печалба. Има данни, че се е ползвала с протекция от висши полицаи. Арести имаше в София, Пловдив, Поморие, както и на други места в страната. 28 лица ще бъдат привлечени под наказателна отговорност.

В лабораторията в София мафиотите са правели наркотик, който разпространявали из цяла България. Дилърите са предлагали дрогата и на деца, като са обикаляли училищата.

Групата е генерирала печалба от милиони левове годишно, а част от парите са давани за подкупи. По информация на спецпрокурорите лидер на тази група е известният в криминалните среди Радо Ланеца.

В студиото на "Здравей, България" спецакцията коментира Атанас Русев от Центъра за изследване на демокрацията. "В България се разкриват десетки такива оранжерии. Самото отглеждане на канабис стана твърде лесно и има много потребители, които го отглеждат в домовете си. Очевидно става въпрос за група, която се занимава с доставки на едро, вероятно зарежда някаква мрежа от дилъри в София", добави Русев.

"Канабисът се отглежда основно в България. Заради множество рецепти в интернет доста хора в домашни условия готвят т. нар. "пико". По-сложно е с кокаина и хероина – там става въпрос за трансграничен трафик. Трябва да имаш конкретните контакти, за да ги разпространяваш", посочи Атанас Русев.

 

Източник: https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Mashtabna-akciya-na-policiyata-v-Plovdiv-sreshtu-diluri-proadavali-na-deca-v-uchilishtat

logo pic new

stop

pic7

bezpl telefon

da razviem

Посетители на сайта

860931
Днес
Вчера
Тази седмица
Миналата седмица
Този месец
Миналият месец
Всички
2409
247
5186
847291
17602
39970
860931

Вашият IP адрес: 3.233.217.242
2019-11-14 12:22