Новини

stzagora

ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАВИСИМОСТИ - СТАРА ЗАГОРА 

Кирил е с черепно-мозъчна травма и е в по-тежко състояние от брат си Стефан.


Близнаците Стефан и Кирил Събеви са преведени в отделението за интензивно лечение и реанимация на УМБАЛ-Бургас. Състоянието им е тежко – предозирали са с твърд наркотик или са взели коктейл от наркотици с ниско качество. Кирил е с черепно-мозъчна травма, раната на главата му е обработена и зашита. Това е близнакът, който е побягнал в момента, в който е видял полицейската кола да спира пред кооперацията им. Според лекарите, той дори сега е в по-тежко състояние, отколкото брат му, за когото е било сигнализирано на тел. 112, че умира.
Както Флагман.БГ пръв съобщи, 19-годишните момчета са били в апартамента на баба си, заедно с 2 момичета. Те живеели в София с родителите си, но от началото на тази учебна година били студенти по фармация в Бургас. Вчера взели изпит и решили да си направят купон с приятелките.
Родителите им също са били в Бургас, но те са били настанени на друго място. Около 16 ч. приятелката на Кирил се обадила на майка им и започнала да крещи:
„Идвайте веднага, защото Стефан умира!“.
Тя звучала като човек, който не е на себе си. 
Майката заварила сина си действително в безпомощно състояние – с широко отворени очи, без да помръдва. В такъв вид, като умрял, той е бил изкаран в платнище от двама фелдшери. В този момент с включена лампа са пристигнали и полицаи от Първо РУП. Виждайки ги, Кирил, в напълно неадекватно състояние, хуква навън, бяга в посока Съдебната палата. Не се е налагало да бъде повален от униформени полицаи, които са побягнали след него. Той просто изчерпал запасите си от енергия, когато се е срутил на 300 метра от дома си.
Ударът в главата, въпреки че е причинил доста кръвозагуба, според медиците не е фатален за живота му. Проблемът е огромното количество неидентифицирани засега химични вещества, които е погълнал. Взетите кръвни проби от двамата братя ще бъдат анализирани утре. Затова не може да се каже със сигурност какво са приели.
В болницата и към момента се намират майката и бащата на двамата близнаци. Те са казали пред спешните медици, че синовете им имат проблем с наркотиците от доста време, но настоявали, че вземат само марихуана.
„Марихуаната не може да те докара до състоянието, в което са и двамата в момента, те са в реанимация и ще направим всичко, което зависи от нас“, казаха от ОАРИЛ – УМБАЛ-Бургас.
Двете приятелки не са давали проба за употреба на наркотик.
"My legs heavy, i feel ready, how come i haven't hit it already!" - това е написал Кирил като пост във Фейсбук под профилната си снимка. В превод: "Краката ми са натежали. Чувствам се готов да започна, но още не съм" (в смисъл да поема или хвана пътя). Изразът е многопластов и е характерен за хора, които посягат към дрога.
"Още когато прочетох новината, че млади момчета са се свлекли на земята без видима причина, бях сигурна, че злото, наречено наркотици, ги е повалило.
Докато родителите смятат, че децата им не са наркомани, защото пушат САМО трева, такива ужасяващи новини ще пълнят информационните сайтове и полицейските бюлетини.
Наркотиците днес са непознати, дори лекарите много често не могат да разберат какво вещество има в тях.
Лицето на употребяващия е ново, лицето на разпространителя е ново. Докато лежим на старите методи на превенция, лечение и изобщо говорене по темата, този тип трагедии ще зачестяват.
В България младите хора, децата ни живеят в риск. Никой не е подготвен... А злото не спи... Дебне... И чака новата жертва..."
От Фейсбук профила на Весела Тотева:https://www.facebook.com/vesela.toteva.3?__tn__=%2CdC-R1.g-R&eid=ARDcBV-FnbbAKfDE7R6rLI9mLD9vMq1Wv3APprwCryjAVf-EvanEOy6T9xipLbcf3tScs8R44n7IwWfP&hc_ref=ARQ8Q5S-SH272usqsm5cdJNTKDzE7cTDIjlJzVtqS6s67hrzAprzF1I3EAVk6R21rmE&fref=nf

Източник:https://www.flagman.bg/article/181148?fbclid=IwAR1YxQLpUX0N-QsV66ps2TzF3kYfTWS8-9PHr4GlepnFmOJ3nnl3a0mAkbs

logo pic new

stop

pic7

bezpl telefon

da razviem

Посетители на сайта

671574
Днес
Вчера
Тази седмица
Миналата седмица
Този месец
Миналият месец
Всички
70
477
4775
658488
28147
34243
671574

Вашият IP адрес: 3.87.147.184
2019-05-24 03:15