Новини

stzagora

ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАВИСИМОСТИ - СТАРА ЗАГОРА 

Нито министерството на здравеопазването, нито това на земеделието са издавали разрешение за отглеждане на канабис за индустриални и аграрни цели на канадската фирма „Интернешънъл канабис“, която твърди, че притежава лицензии за такава дейност в България. Това става ясно от съобщения на двете ведомства, получени след запитване от страна на „Дневник“.


В края на миналата година кaнaдcĸaтa ĸoмпaния „Интернешънъл канабис“ (ИК) разпространи съобщение, че щe oтглeждa и пpepaбoтвa ĸaнaбиc зa мeдицинcĸи цeли и ĸoнoп в Бългapия и Maĸeдoния, a cлeд тoвa щe гo изнacя в Eвpoпa. Компанията твърдеше, че е във финалната фаза на придобиване на регистрираната в Торонто Balkan Canabis, която има лиценз в България за производство, преработване и износ на канабис за медицински цели.
От Министерството на здравеопазването заявиха, че канадска компания не е искала от тях лиценз за дейност за канабис с медицински цели. Това се прави в здравното министерство, когато става дума за растителен материал с над 0.2 тегловни процента на тетрахидроканабинол, съобщава „Дневник“.
"Фирмата Balkan Cannabis Corp няма издадено разрешение за отглеждане на растения от рода на конопа (канабис), предназначени за влакно, семена за фураж и храна и семена за посев, със съдържание под 0.2 тегловни процента на тетрахидроканабинол, както и няма подадено заявление за издаване на разрешение.“, гласи съобщението и на земеделското министерство.
С разрешаването и контрола над този вид дейност се занимават 4 министерства - на здравеопазването, финансите (заради митниците), вътрешните работи и икономиката, припомня изданието.

Източник:http://www.glasove.com/categories/novini/news/dve-ministerstva-tvyrdyat-che-ne-sa-izdavali-licenz-na-kanadska-firma-za-otglezhdane-na-kanabis?fbclid=IwAR21p0KgTGAUJD2x90uBBVVfqi-IJhw7SDfJwU15nKAfORUt3sJ9iLj3Mos

logo pic new

stop

Истински истории

Важно за родители и учители

Нашите безплатни услуги

Партньори

Колонката на специалиста

Гласувайте срещу легализирането на марихуаната

Наръчник „Познаваме ли децата си?”

Новите психоактивни вещества

Лечебни и рехабилитационни програми

Новини

Галерия снимки

Видео галерия

Полезни връзки

Етичен кодекс

Стандарти на взаимоотношения и работа

Спешна аптечка за тялото и душата

pic7

bezpl telefon

da razviem

Посетители на сайта

1168523
Днес
Вчера
Тази седмица
Миналата седмица
Този месец
Миналият месец
Всички
14
1057
4623
1154823
4623
49256
1168523

Вашият IP адрес: 18.208.132.33
2020-06-05 00:32