Новини

stzagora

 

ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАВИСИМОСТИ - СТАРА ЗАГОРА 

В последният си работен ден преди ваканцията депутатите пак решиха да работят до посред нощ. Резултатът - Сметната палата вече има председател, а Здравната каса - управител.

Народните представители успяха да приемат окончателно и промените в Наказателния кодекс, които завишават санкциите за шофьори, хванати да карат след употреба на алкохол или дрога.

Малко преди 00:00 часа депутатите успяха да се справят с всички задачи, които си бяха поставили. Без дебат Димитър Главчев стана новия председател на Сметната палата. Той беше издигнат от ГЕРБ-СДС и се пребори срещу номинацията на "Възраждане".

Минути след това здравната каса също си намери нов управител - Станимир Михайлов, който беше и единствен кандидат за поста.

Той заяви: "Ще работя за увеличение на контрола и за по-справедливо изразходване на средствата за здравно осигурените лица".

По-рано депутатите приеха окончателно промените в Наказателния кодекс, с които увеличиха санкциите за пияни и дрогирани шофьори. Минимум 5 години затвор за шофьор, който причини смърт на пътя след употреба на наркотици или алкохол, няма свидетелство за управление, избяга от местопроизшествието или извърши произшествието на пешеходна пътека. Настана и хаос по време на обсъжданията.

"Сега за 8 часа искаме да въведем 300 поправки това е безумие. Гласувахме наименованието на закона, предлагам да спрем до тук", каза Любен Дилов.

"Предлагам извънредно заседание в понеделник. Един ден ще се забавите за морето", коментира Корнелия Нинова.

Халил Летифов също се произнесе: "Когато правим тези промени, нека те не са на парче. Нека отговорим на очакванията на близките на загиналите на пътя. Те очакват ефективност от нас".

Източник: bgonair.bg

logo pic new

stop

Drugs2

pic7

vaprosnik

da razviem

Посетители на сайта

2392415
Днес
Вчера
Тази седмица
Миналата седмица
Този месец
Миналият месец
Всички
182
528
710
2387224
1420
26401
2392415

Вашият IP адрес: 44.192.254.173
2023-10-03 04:58