Новини

stzagora

 

ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАВИСИМОСТИ - СТАРА ЗАГОРА 

Гласоподавателите в Оклахома гласуваха на щатско допитване да не се разрешава употребата на марихуана за развлечение.

Оклахома щеше да стане 22-ият щат, който легализира употребата на канабис за пълнолетни лица, и да се присъедини към консервативни щати като Монтана и Мисури, които одобриха подобни предложения през последните години.

Републиканският губернатор Кевин Стит и много от законодателите на Републиканската партия на щата, включително почти всеки републикански сенатор, се противопоставиха на идеята. Бившият републикански губернатор Франк Кийтинг, бивш агент на ФБР, и Тери Уайт, бивш ръководител на Отдела за психично здраве и злоупотреба с вещества в Оклахома, водеха кампанията „не“.

Гласоподавателите в Оклахома вече одобриха медицинската марихуана през 2018 г. с 14 процентни пункта и щатът има една от най-либералните програми в страната, с повече от 2800 лицензирани диспансери и приблизително 10% от пълнолетното население на щата има медицински лиценз за закупуване и консумация на канабис .

Предложението, ако бъде прието, би позволило на всеки на възраст над 21 години да закупи и притежава до 1 унция марихуана, плюс концентрати и продукти, съдържащи марихуана. Продажбите за развлечение биха били подложени на 15% акциз в допълнение към стандартния данък върху продажбите. Акцизът ще се използва за подпомагане на финансирането на местните общини, съдебната система, държавните училища, лечението на злоупотребата с вещества и общия фонд за приходи на държавата.

Перспективата повече жители на Оклахома да пушат нещо, включително марихуана, не се хареса на Марк Гросман, адвокат, който гласува против предложението във вторник в християнската църква Crown Heights в Оклахома Сити.

„Гласувах против, защото съм против пушенето“, каза Гросман. „Тютюнопушенето беше огромен проблем за семейството ми.“

Ниските бариери за навлизане в индустрията на медицинската марихуана в Оклахома доведоха до наводнение от производители, преработватели и оператори на диспансери, които се конкурират за ограничен брой клиенти.

Източник: trud.bg

logo pic new

stop

Drugs2

pic7

vaprosnik

da razviem

Посетители на сайта

2292792
Днес
Вчера
Тази седмица
Миналата седмица
Този месец
Миналият месец
Всички
185
535
4495
2283505
18171
26439
2292792

Вашият IP адрес: 44.211.84.185
2023-05-29 03:09