Новини

stzagora

 

ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАВИСИМОСТИ - СТАРА ЗАГОРА 

safe 2022
 
На 8 февруари (вторият ден от втората седмица на втория месец на годината) за 19-а поредна година, под мотото „Заедно за по-добър интернет“, различни институции, организации, бизнес и гражданското общество в много държави по света ще отбележат Международния ден за безопасен интернет. През 2022 година Общински съвет по наркотични вещества и ПИЦ по зависимости – Стара Загора се включват в тази инициатива с призив към децата и младежите за безопасно и отговорно използване на интернет и мобилни устройства.
 
Превантивно-информационен център по зависимости – Стара Загора насочва първата си за 2022 година кампания „Какво ни чака в интернет – отговорността е наша!“ към информираността на родители и деца за опасностите и рисковете за децата в световната мрежа, дезинформацията в интернет, социални мрежи, мобилни устройства, за най-често срещаните форми на компютърни посегателства срещу деца и непълнолетни, възможностите за сигнализиране в случай на опасност, търсене на помощ и начините за предпазване.
Децата използват интернет от все по-ранна възраст, за да се учат, да се забавляват, да общуват с приятели и е реална опасността да бъдат изложени на неподходящо и вредно съдържание, да попаднат на подвеждаща информация относно „безвредната“ трева и други наркотици, да станат жертви на измама, трафик на хора или педофили.
 
Във връзка с кампанията „Какво ни чака в интернет – отговорността е наша!“, представяме на Вашето внимание видеоклип, отразяващ актуалната тема за пристрастяването към онлайн и видео игри, предназначен за ученици от V до XII клас (клипът би могъл да се ползва за ученици от начален етап и за родители), както и видеоклип, съдържащ информация за заблудите относно действието на психоактивните вещества, описано в интернет, предназначен за ученици от I до VII клас. Достъпни са също две брошури, съдържащи правила за безопасен интернет, предназначени за ученици от I до IV и от V до VII клас, както и информационен материал (брошура) за родители, и презентация за ученици от V до XII клас, относно опасностите и заплахите за децата в световната мрежа и онлайн тормоза, за който никой не е застрахован, но може да бъде предпазен.
Убедени сме, че осигуряването на безопасен интернет е въпрос на споделена отговорност. Дълг на всяка институция, работеща в полза на безопасността на децата и младежите, е интернет да е безопасна, сигурна, вълнуваща, образователна среда, среда на приятели и океан от знания. Това може да се постигне в партньорство и с координирани междуинституционални действия.
 
 
Може да намерите материалите ни на тези връзки:

logo pic new

stop

pic7

vaprosnik

da razviem

Посетители на сайта

2039124
Днес
Вчера
Тази седмица
Миналата седмица
Този месец
Миналият месец
Всички
346
369
2659
2032589
13792
19546
2039124

Вашият IP адрес: 34.231.244.12
2022-05-27 15:49