Новини

stzagora

 

ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАВИСИМОСТИ - СТАРА ЗАГОРА 

Радиочестотното излъчване, което имат смартфоните и други устройства, се абсорбира от тъканите на човешкото тяло и може да има отрицателен ефект върху здравето. Неврологът от "CM-Clinic" Мария Игнатова разказа пред агенция "Prime" защо е опасно да спиш до електронни устройства и какви здравословни проблеми заплашват тези, които не се разделят със смартфон за минута.

„Според някои изследвания радиочестотното излъчване от смартфони увеличава риска от безплодие, рак, неврологични и психични разстройства“, каза лекарят.

Тя посочва, че най-чувствителни към електромагнитните радиочестотни полета са децата, бременните жени, хората с нарушения на сърдечно-съдовата, нервната и имунната системи. Понастоящем обаче няма надеждни данни за ефекта на радиочестотното излъчване от смартфони върху човешкото тяло.
Най-опасното за здравето на възрастните и децата е използването на смартфони на тъмно.

„Синята светлина на екрана на телефона влияе негативно на очите, биологичните ритми, причинява безсъние, главоболие, намалена работоспособност, влошаване на паметта и провокира появата на дегенеративни очни заболявания“, обяснява Игнатова.

Тя добавя, че тези, които имат пристрастяване към смартфона, трябва да го държат на достатъчно разстояние от мястото за сън и почивка, без да е свързано към електрическата мрежа.

Източник: dariknews.bg

logo pic new

stop

pic7

vaprosnik

da razviem

Посетители на сайта

2039114
Днес
Вчера
Тази седмица
Миналата седмица
Този месец
Миналият месец
Всички
336
369
2649
2032589
13782
19546
2039114

Вашият IP адрес: 34.231.244.12
2022-05-27 15:34