Новини

stzagora

ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАВИСИМОСТИ - СТАРА ЗАГОРА 

Днес отбелязваме Международния ден без тютюнопушене. Историята му започва през далечната 1971 година, когато американецът Артър Мълейни стартира кампания, чрез която призовава своите съграждани да не пушат поне за един ден. По този начин са събрани пари и е основан фонд за отпускане на стипендии към местното училище. Идеята придобила голяма популярност в САЩ, а от 1977 година Американската общност за борба с рака активно се включва в този ден против тютюнопушенето. Днес Международния ден без тютюнопушене се отбелязва в много страни по света.

За 2021 година мотото за тематичния ден е: „Да спечелим заедно: един месец без никотин!“.

Целта на кампанията през тази година е всички пушачи да приемат това предизвикателство да се откажат от пушенето от един ден до месец, а понякога и завинаги. Това помага да се промени и отношението към тази зависимост. Този ден има за цел да предостави подробна информация относно ефективните методи за отказване от тютюнопушенето.

Като начин за популялизиране на Международния ден без тютюнопушене Регионална здравна инспекция – Стара Загора в партньорство с Превантивно-информационен център по зависимости публикуват интервю с Галина Димитрова, психолог от РЗИ – Стара Загора. Основна тема е отказа от тютюнопушенето – какво го мотивира, какви са трудностите при спиране на цигарите и как може да се задържи новото поведение. Клипът може да бъде видян в Youtube канала „Място за всеки“.

Очаквайте скоро и втория ни клип. В него ще се запознаете, както с последствията от тютюнопушенето, така и с ползите от спирането на цигарите.

Връзка към интервюто с Галина Димитрова:

https://www.youtube.com/watch?v=6ZQ3EuWJ3oY

Източник:

www.rzi-starazagora.org

logo pic new

stop

pic7

bezpl telefon

da razviem

Посетители на сайта

1967166
Днес
Вчера
Тази седмица
Миналата седмица
Този месец
Миналият месец
Всички
211
408
4201
1956478
19587
18547
1967166

Вашият IP адрес: 54.92.164.9
2022-01-28 09:09