Новини

stzagora

ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАВИСИМОСТИ - СТАРА ЗАГОРА 

След като директорът на пловдивската полиция Йордан Рогачев обяви, че инициира социално-отговорна кампания "Да пазим децата!“, с която служителите на реда приоритетно се ангажират със сигурността на ученици и възпитаници на учебните заведения, разположени на територията на областта, днес полицията в областния град изнесе обобщените си резултати от опарациите по линия "Антидрога“ сред подрастващите.

От началото на годината до момента са образувани 48 досъдебни производства по линията, а задържаните лица са 56. С 39 от случаите за били ангажирани районните прокурори, а Окръжна прокуратура е отработила 9 от производствата. В резултат на засиления полицейски контрол, който цели пресичането на продажба и употреба на наркотични вещества след подрастващите са повдигнати обвинения на 25 лица.

С връщането на учениците в училище по време на стартила присъствена учебна година полицията в областния град отново зачести проверките и зорко бди за установяване на лица, извършващи престъпната дейност. От 01 септември до момента под надзора на прокуратурата са образувани 12 досъдебни производства, като 8 от тях са за притежание, а 4 за нарко разпространение сред подрастващите.

Задържаните лица са 15, като от тях 11 са малолетни и непълнолетни.

Употребата на психоактивни вещества продължава да е един от най-острите проблеми пред обществото. Независимо от социалния статус, образованието и материалната осигуреност, никой не е предпазен от сблъсък с тях. Най-уязвими са децата, особено в тийнейджърската възраст, когато се утвърждават като личности.

Ст. Комисар Йордан Рогачев е категоричен, че полицията продължава с ежеседмичните акциии "Антидрога", които служителите на реда провеждат на територията на учебните заведения и районите около тях и допълва, че здравето и живота на децата могат да бъдат опазени и гарантирани само с активна социална ангажираност.

Източник: plovdiv24.bg

logo pic new

stop

Истински истории

Важно за родители и учители

Нашите безплатни услуги

Партньори

Колонката на специалиста

Гласувайте срещу легализирането на марихуаната

Наръчник „Познаваме ли децата си?”

Новите психоактивни вещества

Лечебни и рехабилитационни програми

Новини

Галерия снимки

Видео галерия

Полезни връзки

Етичен кодекс

Стандарти на взаимоотношения и работа

Спешна аптечка за тялото и душата

pic7

bezpl telefon

da razviem

Посетители на сайта

1395936
Днес
Вчера
Тази седмица
Миналата седмица
Този месец
Миналият месец
Всички
164
3479
6336
1372832
52795
47377
1395936

Вашият IP адрес: 3.237.254.197
2020-10-29 05:14