Новини

stzagora

ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАВИСИМОСТИ - СТАРА ЗАГОРА 

От служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция по линия “Наркотици”.

Над 46 кг хероин и 13 кг амфетамини са иззети при специализирана операция, проведена на териториите на  Хасково и Благоевград, под ръководството на прокуратурата. Подробности за проведеното разследване съобщиха днес на брифинг  окръжният прокурор Иван Стоянов и директорите на двете областни дирекции – ст. комисар Ангел Цанков и ст.комисар Николай Хаджиев.

Амфетамините ободряват и увеличават работоспособността, но карат шофьорите да губят чувство за критичност на пътя. Това заяви за Дарик доц. Маргарита Гешева - национален консултант по токсикология и началник на отделението по токсикология в „Пирогов“. По думите ѝ след употреба на амфетамини шофьорите са с притъпено чувство за риск и са склонни да взимат авантюристични решения. По нейни данни употребата им в последните години пък се увеличава непрекъснато.

И младите, и старите хора подценяват повече вредите и опасностите от алкохола в сравнение с тези от който и да е друг наркотик, показва ново изследване от Университета „Брунел“ в Лондон.

Условни вероятности за разстройства, свързани с употребата на вещества, и свързани рискови фактори: прогресия от първата употреба до разстройства, свързани с употребата на алкохол, канабис, стимуланти, седативи и опиоиди.

logo pic new

stop

pic7

bezpl telefon

da razviem

Посетители на сайта

541160
Днес
Вчера
Тази седмица
Миналата седмица
Този месец
Миналият месец
Всички
54
388
5152
531348
14731
24477
541160

Вашият IP адрес: 54.227.76.180
2019-01-21 03:46