Новини

stzagora

 

ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАВИСИМОСТИ - СТАРА ЗАГОРА 

Леката дрога, чието действие се приближава до амфетамина, съвсем не е безопасна - освен еуфория предизвиква сънливост, дори припадъци.

15% от учениците между 8 и 12 клас са взимали психоактивни вещества. Това показва национално представително проучване, поясни в студиото на "Социална мрежа" д-р Юрий Кацаров, клиничен психолог. Най-често тийнейджърите употребяват марихуана и амфетамини.

Средната възраст на децата, които за първи път са взели опиати, е 15 години, каза още псилохологът.

Целият разговор може да видите тук

Източник: nova.bg

Вещества, известни като “наркотици на изнасилвача”, добиха мащабна медийна популярност особено през последните дни. Поводът бяха скандални разкрития за празненство на Германската социалдемократическа партия в присъствието на канцлера Олаф Шолц, на което най-малко девет жени твърдят, че са били дрогирани с т.нар. „наркотици на изнасилвача“. Но какво всъщност представляват те?

Германската полиция разследва обстоятелствата около събитие на Германската социалдемократическа партия.

„Има няколко ключови момента, на които трябва да обърнем внимание, когато говорим за зависимост към психоактивни вещества. Критериите са няколко, но на първо място става дума за непреодолимо желание за употребата и липсата на контрол. Налице може да бъде и повишен толеранс, т.е нужда от по-висока доза за постигане на същия ефект. Следващият важен критерий е дали употребата на въпросното вещество или субстанция заема централна роля в нашето ежедневие...“

logo pic new

stop

Drugs2

pic7

vaprosnik

da razviem

Посетители на сайта

2107233
Днес
Вчера
Тази седмица
Миналата седмица
Този месец
Миналият месец
Всички
1929
586
5469
2095905
5469
25654
2107233

Вашият IP адрес: 3.236.225.157
2022-08-08 13:39