Новини

stzagora

ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАВИСИМОСТИ - СТАРА ЗАГОРА 

Контактите са важни за психичното и за физическото здраве, твърдят учени. Социалната изолация заради пандемията от новия коронавирус е вредна за здравето и е сравнима с изпушването на 15 цигари дневно.

Днес тийнейджърите добиват погрешна информация относно електронните системи за набавяне с никотин, по известни като електронни цигари. Младите хора трябва да са наясно с рисковете, които тези устройства крият, за да знаят, че не са безопасни за здравето им. Повечето тийнейджъри смятат, че тези устройства излъчват само водни пари и аромати, но не и никотин. По тази причина рисковите фактори според тях са по-малко и увеличават употребата им.

През 2015 г. България е отделила 3 892 496 лева за дейности, свързани с наркотиците. Това показва представеният днес доклад на Европейския център за наблюдение над наркотицитеи пристрастяването.

Някои от наркотичните вещества могат да бъдат открити в организма до 30 дни след употребата им. Казва д-р Захари Зарков е директор на дирекция „Психично здраве и превенция на зависимостите” в Националния център по обществено здраве и анализи. 

Един от всеки трима студенти в американските колежи си помага в ученето с таблетки, предназначени за лечение на нарушения в концентрацията и хиперактивност. В европейските университети делът на консумиращите такъв допинг студенти, е по-нисък - около една шеста приемат таблетки.

logo pic new

stop

Истински истории

Важно за родители и учители

Нашите безплатни услуги

Партньори

Колонката на специалиста

Гласувайте срещу легализирането на марихуаната

Наръчник „Познаваме ли децата си?”

Новите психоактивни вещества

Лечебни и рехабилитационни програми

Новини

Галерия снимки

Видео галерия

Полезни връзки

Етичен кодекс

Стандарти на взаимоотношения и работа

Спешна аптечка за тялото и душата

pic7

bezpl telefon

da razviem

Посетители на сайта

1168504
Днес
Вчера
Тази седмица
Миналата седмица
Този месец
Миналият месец
Всички
1052
2788
4604
1154823
4604
49256
1168504

Вашият IP адрес: 18.208.132.33
2020-06-04 23:55