Новини

stzagora

ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАВИСИМОСТИ - СТАРА ЗАГОРА 

Европа се бори с рязък ръст на производството на синтетични наркотици като част от общата нелегална търговия, от което се печелят поне 30 млрд. евро годишно. Това обявиха от съдебната агенция на ЕС „Евроджъст".

Най-малко една трета от случаите на трафик, визирани от „Евроджъст" през последните пет години, са свързани със субстанции като метамфетамин и други по-нови наркотици, посочва агенцията в нов доклад.

Престъпниците също са увеличили използването на „даркнета" и криптирани комуникации за продажба на синтетични наркотици по време на пандемията от коронавируса, след като светът отива все повече онлайн, уточниха от „Евроджъст", чието седалище е в Хага.

На тялото му е нужно доста време да се възстанови от ефектите на пушенето. Смята се, че за това са нужни около седем години. Организацията American Cancer Society описва това с точност.

Като родител вие сте най-голямото влияние в живота на дете си и проверяването на отворени и честни разговори е единствено от мощните начини да се свържете с деца си и да им помогнете да изразите като здрави възрастни хора. След постигане на някои по-трудни теми, като никотин, алкохол или наркотици, въпросът не е да се проведе еднократен „разговор за наркотици“, след това да се приеме с темата чрез чести, естествени разговори, които се развиват с напредването на възрастта на детето ви. Някои неща, които трябва да представите:

  • Поддържайте линии за комуникация отворени и се уверете, че имате наличен запас от любов и съчувствие - в този случай ще намерите тежки разговори.
  • Балансирайте всички последни резултати с положително насърчаване.
  • През цялото време се появяват допирни точки и моменти, които можете да научите на детето си на нещо - използвайте като естествени възможности за обсъждане на употребата на вещества.

Учени от Каролинския институт в Стокхолм установиха, че животът на скандинавците може да се удължи с 28 години, ако те се откажат изцяло от алкохола.

Специалистите в продължение на 20 години наблюдавали здравето на зависими от алкохола жители на Швеция, Дания и Финландия. Те установили, че смъртността при хората с този вреден навик е много по-висока, в сравнение с тази на останалите граждани.

Всяка цигара съдържа хиляди химически частици, които, смесвайки се със слюнката в устата, образуват токсичен „коктейл“, предизвикващ множество дентални проблеми. Химикалите в цигарите засягат целия организъм, засягат белите дробове, увеличават риска от развитие на ракови процеси и сърдечни проблеми. Но не по-малко е влиянието на химикалите върху устната кухина - установени са 7 влияния на цигарите върху устата ни.

logo pic new

stop

Истински истории

Важно за родители и учители

Нашите безплатни услуги

Партньори

Колонката на специалиста

Гласувайте срещу легализирането на марихуаната

Наръчник „Познаваме ли децата си?”

Новите психоактивни вещества

Лечебни и рехабилитационни програми

Новини

Галерия снимки

Видео галерия

Полезни връзки

Етичен кодекс

Стандарти на взаимоотношения и работа

Спешна аптечка за тялото и душата

pic7

bezpl telefon

da razviem

Посетители на сайта

1702278
Днес
Вчера
Тази седмица
Миналата седмица
Този месец
Миналият месец
Всички
190
3799
6647
1679067
45941
56633
1702278

Вашият IP адрес: 3.235.41.241
2021-04-22 02:47