Новини

stzagora

ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАВИСИМОСТИ - СТАРА ЗАГОРА 

Най-известният онколог във Франция и международно признат експерт сподели на медийна среща в София как да намалим рисковите фактори, които водят до развитието на онкологични заболявания като стреса и тютюнопушенето.

Мащабен удар срещу киберпрестъпността. Разбита е "Даркнет" - най-голямата платформа за продажба на наркотици, фалшиви документи и фалшиви пари в така наречената "тъмна мрежа".

Много от туристите идват в Амстердам само за да консумират канабис. Но властите не искат толкова много хора, които се разхождат пияни и дрогирани из града. Затова са замислили промени.

Амстердам е привлекателен за мнозина - за обикновени туристи, за любители на културата или развлеченията. Благодарение на това нидерландската столица, която няма и един милион жители, посреща годишно почти 18 милиона гости от чужбина. Сред тях обаче, както посочва кметицата Фемке Халсема, която е от Зелената партия, има мнозина, които не се интересуват от прелестите на стария град, каналите или музеите.

Учени от раковия център „Dana-Farber” и центъра по контрол и превенция на заболяванията направиха още едно доказателство, че марихуаната и тютюнът повишават риска от сърдечносъдови заболявания чрез образуване на токсични метаболити в организма. Учените споделят, че хората, които употребяват марихуана имат в урината и кръвта си токсични метаболити, асоциирани с пушенето, но в по-малки количества от тютюневите пушачи.

"Проблемът със зависимостта към мобилните устройства е глобален. Бъдещето ще покаже дали е сериозен проблем". Това заяви в интервю за Дарик проф. д-р Христо Кожухаров, началник на Втора психиатрична клиника във варненската болница "Света Марина". 

Практиката на специалиста показва, че зависимост към смартфони и компютри проявяват не само деца, а и родители. „Големият проблем е, че тези хора нямат потребност от други хора. Те стават самодостатъчни и изолирани, нямат необходимост да комуникират, а интернет медиите стават техен основен съветник”, поясни проф. Кожухаров, който е ръководител на Катедра „Психиатрия и медицинска психология” в Медицински университет-Варна.

logo pic new

stop

Истински истории

Важно за родители и учители

Нашите безплатни услуги

Партньори

Колонката на специалиста

Гласувайте срещу легализирането на марихуаната

Наръчник „Познаваме ли децата си?”

Новите психоактивни вещества

Лечебни и рехабилитационни програми

Новини

Галерия снимки

Видео галерия

Полезни връзки

Етичен кодекс

Стандарти на взаимоотношения и работа

Спешна аптечка за тялото и душата

pic7

bezpl telefon

da razviem

Посетители на сайта

1528726
Днес
Вчера
Тази седмица
Миналата седмица
Този месец
Миналият месец
Всички
632
1233
1865
1516126
31528
52579
1528726

Вашият IP адрес: 3.221.159.255
2021-01-19 11:52