Лятно училище

stzagora

 

ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАВИСИМОСТИ - СТАРА ЗАГОРА 

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,


От 2 до 5 септември 2019 година Превантивно-информационният център по зависимости, с подкрепата на Общински съвет по наркотични вещества, за втора година ще проведе Лятно училище „ЗаЕДНО можем“ – за профилактика на рисково поведение сред 14-19 – годишни подрастващи и младежи и за трениране на родителски умения.

Първото лятно училище през 2018 година е вече в историята. Проведено с изключителната подкрепа на полската фондация „Стефан Батори“ от утвърдени обучители и психолози с ценен опит, то положи основите за развитието на ежегодно интензивно практическо обучение – работилница и тренинг, което спомага за откриване на личностни качества и за развиване на житейски умения на подрастващи и младежи, за използване на потенциала на семейната среда за тяхното предпазване от отчуждение, изолация, несигурност, които са в основата на рисковото поведение.

Особено важна е ролята Ви на родители – за правилния избор на децата, за намаляване на риска от злоупотреба с психоактивни вещества. Профилактиката започва от Вас самите – защото Вие, родителите, сте примерът в живота на децата си.

Покана

Бланка за кандидатстване

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

През периода 8-12 юли 2018 година, Превантивно-информационен център по зависимости, с подкрепата на Общински съвет по наркотични вещества, ще постави началото на ежегодно „Лятно училище по превенция“ по програма за профилактика на рисково поведение и за трениране на родителски умения.

Лятното училище е предназначено за подрастващи и младежи (14-20-годишна възраст) и за техните родители; структурирано е като интензивно практическо обучение – уъркшоп и тренинг, въз основа на принципите на позитивната превенция, целящи откриване на потенциала на личността, развиване на житейски умения у подрастващите и младежите, подпомагане на резервите и потенциала на семейната среда.

Основната цел на „Лятното училище по превенция“ е предпазване на подрастващите и младежите в училищна възраст от отчуждение, изолация, несигурност, които са в основата на рисковото поведение.

Фокусът на превенцията е насочен и към Вас, родителите, защото Вашата роля за правилния избор на децата е особено важна – за намаляване на по-късен риск от злоупотреба с психоактивни вещества.

Виж цялата обява                   Бланка за кандидатстване

logo pic new

stop

Drugs2

pic7

vaprosnik

da razviem

Посетители на сайта

2392390
Днес
Вчера
Тази седмица
Миналата седмица
Този месец
Миналият месец
Всички
157
528
685
2387224
1395
26401
2392390

Вашият IP адрес: 44.192.254.173
2023-10-03 04:33