Истински истории

stzagora

ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАВИСИМОСТИ - СТАРА ЗАГОРА 

Млада жена споделя как решава да спре да пуши „трева“ (канабис) и през какви преживявания преминава през следващите няколко седмици: част втора.

Минаха малко повече от три седмици без трева и още чувствам ефектите на ТНС, напускащ тялото ми. Трудно ми е дори да пиша това. Изморена съм, концентрацията ми е ужасна и се чувствам много по-глупава, отколкото някога съм се чувствала, когато съм била напушена.

Млада жена споделя как решава да спре да пуши „трева“ (канабис) и през какви преживявания преминава през следващите няколко седмици.

Едно клише, което знам, е „нещата се променят за миг“. Друго клише, което знам, е, че клишетата са верни. Преди три съботи прекарах целия ден в леглото, постоянно правейки топчета трева, принудително пушейки ги и гледайки все по-безрадостните и безинтересни телевизионни програми от изгрев до залез, чувствайки омраза към себе си.

15-16 годишни деца получават инфаркти и инсулти. Някои умират. Други получават диагноза „параноидна шизофрения". Какво се крие зад всичко това? Веселина Божилова обяснява.

Той е на 15, притежава чудесен талант, учи в Художествено училище, до 8 клас е отличник, с родителите си няма особени проблеми. В един момент обаче спира да ходи на училище, вкъщи става агресивен, забърква се в кражби, залавят го, попада в Детската педагогическа стая. Промяната се случва за малко повече от година.

Той е на 16, употребява метамфетамини, агресивен е. За да го спаси, семейството мобилизира всичките си роднини и в продължение на два месеца устройват домашен затвор, където едновременно го пазят поне трима души. Цялата разширена фамилия зарязва всичко друго, за да участва в акцията.

В момента, в който поех първата си глътка въздух, вече притежавах унаследена зависимост към хероин, формирана още в утробата на пристрастената ми майка. През целия си живот изследвам физическите и психични ефекти, които наркотиците причиняват на родителите ми. Толкова ранно формираната в мен зависимост беше и причина да търся отговор на въпроса за същността на човешката природа.

Когато се преместих да живея при роднини, и вече излекуван от зависимостта си, осъзнах, че всеки човек развива различна форма на зависимост, за да се справи с празнотата на живота си и с желанието да получава още от „дрогата“ си.

Не изпитвам абсолютно никакво удоволствие от стимулантите, с които прекалявам. Не ги употребявам заради нуждата от развлечение. Те са отчаян опит да избягам от болезнените си спомени, от усещането за непреодолимата самота и предчувствието за предстояща гибел. 

 Едгар Алън По

Продължих да живея в зоната на здрача, работейки за филмови и рок звезди. Сигурно трябваше да предвидя какво ще ми се случи. След като се бях хванал да слугувам на богаташите в „Бел Еър“, Бевърли Хилс и Малибу, беше само въпрос на време някой от тях да ме помоли да му доставя дрога. Може би просто имах вид на човек, който може да свърши работа. Тези хора бяха свикнали да получават това, което искат, само с едно щракване на пръсти. Попитаха ме – аз приех. Мой приятел ме представи на едни момчета от окръг Хъмбоулт и окръг Марин, след което редовно ходех там и купувах марихуана с килограми. Плащах четири хиляди долара за фунт (към половин кило), разпределях го на унции (някъде към трийсет грама) и продавах унциите по шест стотака всяка. Беше много по-лесно от детайлинг на коли и много по-вълнуващо. Казах си, че няма смисъл да се бъхтя с физически труд, след като в дилърството има такъв огромен потенциал. Тук тревата не беше като мексиканския боклук в Толедо – беше първо качество, от най-добрата. Продаваше се като топъл хляб. Щом стъпех със стоката в Малибу, свършваше моментално. Натрупах бая пари за нула време. Ех, да можеха приятелите ми да ме видят!

logo pic new

stop

Истински истории

Важно за родители и учители

Нашите безплатни услуги

Партньори

Колонката на специалиста

Гласувайте срещу легализирането на марихуаната

Наръчник „Познаваме ли децата си?”

Новите психоактивни вещества

Лечебни и рехабилитационни програми

Новини

Галерия снимки

Видео галерия

Полезни връзки

Етичен кодекс

Стандарти на взаимоотношения и работа

Спешна аптечка за тялото и душата

pic7

bezpl telefon

da razviem

Посетители на сайта

1395900
Днес
Вчера
Тази седмица
Миналата седмица
Този месец
Миналият месец
Всички
128
3479
6300
1372832
52759
47377
1395900

Вашият IP адрес: 3.237.254.197
2020-10-29 04:25