Истински истории

stzagora

 

ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАВИСИМОСТИ - СТАРА ЗАГОРА 

Майката Мария Куманова от Бургас направи разтърсваща изповед за ада, през който минава с опитите си да измъкне сина си Мартин от капана на дрогата. Тя разказа своята история по време на състояла се в Бургас кръгла маса на тема "Наркотиците - риск за бъдещето" и остави без дъх присъстващите в залата.

Със своя разказ тя може да бъде изключително полезна за всички родители, които водят борба за спасението на децата си. Ето го:

Звучи ли ти cool да живееш ден за ден? Докато в един прекрасен момент не почукаш на вратата на Дявола и не го помолиш да те пусне в Ада, с всичките му почести и салтанати на заслужил глупак, извървял сам пътя дотам? Иво Андреев, бивш наркоман, понастоящем мъж със семейство и собствен бизнес, е стоял пред тази врата и е тропал нееднократно по нея. Но точно, когато тя се отваря, той се обръща и поема в обратна посока.

Млада жена споделя как решава да спре да пуши „трева“ (канабис) и през какви преживявания преминава през следващите няколко седмици: част втора.

Минаха малко повече от три седмици без трева и още чувствам ефектите на ТНС, напускащ тялото ми. Трудно ми е дори да пиша това. Изморена съм, концентрацията ми е ужасна и се чувствам много по-глупава, отколкото някога съм се чувствала, когато съм била напушена.

Млада жена споделя как решава да спре да пуши „трева“ (канабис) и през какви преживявания преминава през следващите няколко седмици.

Едно клише, което знам, е „нещата се променят за миг“. Друго клише, което знам, е, че клишетата са верни. Преди три съботи прекарах целия ден в леглото, постоянно правейки топчета трева, принудително пушейки ги и гледайки все по-безрадостните и безинтересни телевизионни програми от изгрев до залез, чувствайки омраза към себе си.

15-16 годишни деца получават инфаркти и инсулти. Някои умират. Други получават диагноза „параноидна шизофрения". Какво се крие зад всичко това? Веселина Божилова обяснява.

Той е на 15, притежава чудесен талант, учи в Художествено училище, до 8 клас е отличник, с родителите си няма особени проблеми. В един момент обаче спира да ходи на училище, вкъщи става агресивен, забърква се в кражби, залавят го, попада в Детската педагогическа стая. Промяната се случва за малко повече от година.

Той е на 16, употребява метамфетамини, агресивен е. За да го спаси, семейството мобилизира всичките си роднини и в продължение на два месеца устройват домашен затвор, където едновременно го пазят поне трима души. Цялата разширена фамилия зарязва всичко друго, за да участва в акцията.

logo pic new

stop

Drugs2

pic7

vaprosnik

da razviem

Посетители на сайта

2392326
Днес
Вчера
Тази седмица
Миналата седмица
Този месец
Миналият месец
Всички
93
528
621
2387224
1331
26401
2392326

Вашият IP адрес: 44.192.254.173
2023-10-03 03:28