Екип

stzagora

ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАВИСИМОСТИ - СТАРА ЗАГОРА 

Ние сме малък, сплотен и всеотдаен екип от експерти в сферата на своята образователна квалификация (психология, педагогика, социални дейности), осигуряващи подкрепа и диалог. Различни хора сме, но всеки спомага за израстването на другия, без да потиска индивидуалността му. Между нас има усещане за съвместност и общност; силно развито е чувството ни за солидарност и взаимопомощ - за да устояваме на предизвикателства. Ние безрезервно подаваме ръка - разговаряме, изслушваме, разбираме, подкрепяме, даваме знания и насоки с нужния професионализъм. На нуждаещите се даряваме надежда, доверие и помощ, а те са свободни да направят своя избор - при пълна поверителност!
Работим съвместно с институции, организации, специалисти и личности, съпричастни към проблема на национално и регионално ниво, с професионалния капацитет на неправителствени организации, медии и общественост.
Когато посещаваме подрастващите и младежите в училищата или когато работим с доброволците в ПИЦ, ние се стремим да спечелим доверието им и да се доближим до техния свят, до достигнем до техните различни и твърде сериозни понякога проблеми. Подкрепяме ги, насочваме ги, за да търсят силата в себе си, окуражаваме ги да правят своя избор и да решават самите те, да намират верния път към себе си, приятелите и околните, да се справят с натиск и предизвикателства – без готови решения! Ние помагаме за преодоляване на поведенчески проблеми и за откриване на нови възможности пред младите хора - без употреба на психоактивни вещества.
Педагогическите съветници и психолозите в училищата са нашата вярна подкрепа и мостът за скъсяване на дистанцията с младите хора, но и за намиране на доверието и съгласието с техните родители - когато те са в затруднителни ситуации, не знаят как и не умеят да ги преодоляват, и това ги води до погрешни родителски решения.  
Чрез всекидневната си ангажираност с проблемите, свързани със зависимостите към психоактивни вещества, полагаме началото на едно бъдеще, в което дрогата намира все по-малко място!
Знаем, че за ефективни резултати е нужно правилно прилагане на система за цялостен обхват – изградена мрежа от структури, обединени да предлагат комплексна подкрепа на всички етапи на лечението на зависимостите – превенция, детоксикация, рехабилитация, ресоциализация, работа със семейства и близки, но при законово регламентиране и подходящата структурна организация за цялостна превантивна и консултационна работа.
Дългосрочната ни цел е създаването на добре обучен мултидисциплинарен екип от работещи в мрежа специалисти, за да постигаме заЕДНО обнадеждаващи резултати от професионалните си усилия.

  1. Диана Кирилова-Чобанофф – председател на ОбСНВ и ръководител на ПИЦ по зависимости, висше педагогическо и икономическо образование: магистър по специалността „Руска филология”; магистър по специалността „Маркетинг”
  2. Радост Овагимянпсихолог, висше образование: магистър по специалността „Психология”, магистър по специалността „Журналистика”
  3. Николина Георгиева – младши експерт, висше образование: магистър по специалността "Проложна психология"
  4. Красимира Павлова-Стоянова - младши експерт, висше образование: магистър по специалността "Психология"
  5. Иван Чонков - младши експерт, висше образование: магистър по специалността "Приложна психология"
  6. Наталия Еремиева – социален работник, висше образование: магистър по специалността „Социални дейности”

logo pic new

stop

Истински истории

Важно за родители и учители

Нашите безплатни услуги

Партньори

Колонката на специалиста

Гласувайте срещу легализирането на марихуаната

Наръчник „Познаваме ли децата си?”

Новите психоактивни вещества

Лечебни и рехабилитационни програми

Новини

Галерия снимки

Видео галерия

Полезни връзки

Етичен кодекс

Стандарти на взаимоотношения и работа

Спешна аптечка за тялото и душата

pic7

bezpl telefon

da razviem

Посетители на сайта

1395917
Днес
Вчера
Тази седмица
Миналата седмица
Този месец
Миналият месец
Всички
145
3479
6317
1372832
52776
47377
1395917

Вашият IP адрес: 3.237.254.197
2020-10-29 04:49