Екип

stzagora

 

ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАВИСИМОСТИ - СТАРА ЗАГОРА 

Ние сме малък, сплотен и всеотдаен екип от експерти в сферата на своята образователна квалификация (психология, педагогика, социални дейности), осигуряващи подкрепа и диалог. Различни хора сме, но всеки спомага за израстването на другия, без да потиска индивидуалността му. Между нас има усещане за съвместност и общност; силно развито е чувството ни за солидарност и взаимопомощ - за да устояваме на предизвикателства. Ние безрезервно подаваме ръка - разговаряме, изслушваме, разбираме, подкрепяме, даваме знания и насоки с нужния професионализъм. На нуждаещите се даряваме надежда, доверие и помощ, а те са свободни да направят своя избор - при пълна поверителност!
Работим съвместно с институции, организации, специалисти и личности, съпричастни към проблема на национално и регионално ниво, с професионалния капацитет на неправителствени организации, медии и общественост.
Когато посещаваме подрастващите и младежите в училищата или когато работим с доброволците в ПИЦ, ние се стремим да спечелим доверието им и да се доближим до техния свят, до достигнем до техните различни и твърде сериозни понякога проблеми. Подкрепяме ги, насочваме ги, за да търсят силата в себе си, окуражаваме ги да правят своя избор и да решават самите те, да намират верния път към себе си, приятелите и околните, да се справят с натиск и предизвикателства – без готови решения! Ние помагаме за преодоляване на поведенчески проблеми и за откриване на нови възможности пред младите хора - без употреба на психоактивни вещества.
Педагогическите съветници и психолозите в училищата са нашата вярна подкрепа и мостът за скъсяване на дистанцията с младите хора, но и за намиране на доверието и съгласието с техните родители - когато те са в затруднителни ситуации, не знаят как и не умеят да ги преодоляват, и това ги води до погрешни родителски решения.  
Чрез всекидневната си ангажираност с проблемите, свързани със зависимостите към психоактивни вещества, полагаме началото на едно бъдеще, в което дрогата намира все по-малко място!
Знаем, че за ефективни резултати е нужно правилно прилагане на система за цялостен обхват – изградена мрежа от структури, обединени да предлагат комплексна подкрепа на всички етапи на лечението на зависимостите – превенция, детоксикация, рехабилитация, ресоциализация, работа със семейства и близки, но при законово регламентиране и подходящата структурна организация за цялостна превантивна и консултационна работа.
Дългосрочната ни цел е създаването на добре обучен мултидисциплинарен екип от работещи в мрежа специалисти, за да постигаме заЕДНО обнадеждаващи резултати от професионалните си усилия.

  1. Диана Кирилова-Чобанофф – председател на ОбСНВ и ръководител на ПИЦ по зависимости, висше педагогическо и икономическо образование: магистър по специалността „Руска филология”; магистър по специалността „Маркетинг”
  2. Николина Георгиева – секретар на ОбСНВ, висше образование: магистър по специалността "Проложна психология"
  3. Радост Овагимянпсихолог, висше образование: магистър по специалността „Психология”, магистър по специалността „Журналистика”
  4. Иван Чонков - младши експерт, висше образование: магистър по специалността "Приложна психология"
  5. Севил Вахид - младши експерт, висше образование: бакалавър по специалността "Начална и предучилищна педагогика"
  6. Мартина Цочева - младши експерт, висше образование: магистър по специалността "Психология"
  7. Наталия Еремиева – социален работник, висше образование: магистър по специалността „Социални дейности”

logo pic new

stop

Drugs2

pic7

vaprosnik

da razviem

Посетители на сайта

2107216
Днес
Вчера
Тази седмица
Миналата седмица
Този месец
Миналият месец
Всички
1912
586
5452
2095905
5452
25654
2107216

Вашият IP адрес: 3.236.225.157
2022-08-08 13:28