Драги родители и учители

stzagora

ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАВИСИМОСТИ - СТАРА ЗАГОРА 

Източник:
www.drugsinfo-bg.org 
www.prevencii.com 
www.ncn-bg.org 

 privetstvie

Драги родители и учители,

Наркотиците, алкохолът и цигарите (психоактивните вещества – ПАВ) присъстват в живота ни, независимо дали отделяме нужното внимание и приемаме остротата на проблема, свързан с тяхната употреба и злоупотреба. Те са навсякъде и никой не е предпазен! 

Ние, специалистите от ПИЦ по зависимости, можем да дадем на Вас, родители и учители, а чрез Вас и на Вашите деца и ученици, информирана представа за употребата и влиянието на ПАВ, и заедно можем да развием тяхната отговорност за собственото им здраве и поведение, така че самите деца да имат самоконтрол - с малка помощ от Вас, родителите и учителите.

Ние не можем да накараме света да се върти в посоката, която ние и вие искаме, защото главната отговорност за всичко, което се случва с човек, е само негова. Обикновено една крепост рухва, ако е предадена отвътре, а не защото напънът отвън е бил силен. За правилния избор трябва предварителна подготовка, а на Вас, драги родители и учители, е отредена ключовата роля в нея. 

Информацията, която ще прочетете тук ще Ви напомни нещо важно – децата и юношите понякога се чувстват неразбрани и отхвърлени. Тогава имат нужда от Вашата подкрепа – на семейството и учителите. От Вас, родителите и учителите, зависи дали децата ще възприемат света като лошо място за живеене или ще станат личности, които отстояват себе си при всякакви обстоятелства. Вие сте най-близо до тях и имате значима роля за предпазването им от влиянието на психоактивните вещества и за ограничаването на проблема.

Родители, при трудности помнете, че децата се нуждаят от подкрепата, която ще Ви даде и училището – то е Ваш партньор по пътя на образованието и възпитанието на децата Ви!

bestthingsinlife

logo pic new

stop

pic7

bezpl telefon

da razviem

Посетители на сайта

1886717
Днес
Вчера
Тази седмица
Миналата седмица
Този месец
Миналият месец
Всички
134
2492
4657
1875445
25136
20964
1886717

Вашият IP адрес: 35.172.203.87
2021-09-23 04:47