Драги родители и учители

stzagora

 

ПРЕВАНТИВНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР ПО ЗАВИСИМОСТИ - СТАРА ЗАГОРА 

Източник:
www.drugsinfo-bg.org 
www.prevencii.com 
www.ncn-bg.org 

 privetstvie

Уважаеми учители и родители,

Драги ученици,

Първият учебен звънец днес отново Ви събра във Вашето школо. Добре дошли в новата 2021-2022 учебна година – нека е здрава и ползотворна за всички Вас!

Първият учебен ден за Вас, малки първокласници, е тъй вълнуващ, важен и специален. Подайте доверчиво ръка на своите учители, а те ще Ви поведат по пътя на ученолюбието! Мили деца, запазете трепета, с който пристъпвате през прага днес и влизате в храма на знанието – нека всяка научена буква и дума Ви отварят прозорци към доброто и полезното за Вас, нека любознателността и желанието да учите Ви помагат всеки ден!

И за Вас, по-големите ученици, първият учебен ден е същата празнична тръпка, вълнения, суматоха, глъчка, суетня и радост – че се виждате отново с приятели, съученици, любими учители, че Ви чакат нови емоции, срещи със знанието, любопитни нови учебни предмети. Учете се, творете, мечтайте – за да постигнете повече. Нека мечтите да са Вашата сила за успешно преминаване през дните, изпълнени с уроци,  контролни, олимпиади, конкурси, състезания – те са Вашите предизвикателства и проява на упоритост, за да трупате знание, с което преоткривате света около Вас, опознавате все по-добре самите себе си и се развивате. По този дълъг път до Вас са Вашите учители – уважавайте ги и вземайте от тях знания, опит, мъдрост. Те ще Ви напътстват и подкрепят, когато ги потърсите.

Всеотдайни учители, заслужавате дълбоко уважение за усилията да сте просветители, будители, осъзнаващи значимостта на своята мисия! Не се отказвате да учите и възпитавате децата с любов и всеотдайност – въпреки ежедневните трудности и несвойствените условия в това различно време. Здраве, енергия, търпение за Вас, учители – за да вдъхновявате своите ученици, да отключвате способностите и талантите им, да разпалвате въображението им за новото и непознатото!

Днес до децата си сте и Вие, родители, които ги отглеждате с любов, подкрепяте ги, отговорни сте за тях, всеотдайни сте към тях и сте техен пример. Бъдете сигурни, че в любимото училище децата Ви са в сигурни ръце – сред своите учители, които се отнасят с мисъл и грижа към тях. Бъдете съмишленици на учителите, на училището, подкрепяйте ги и помагайте по трудния път на образование, възпитание и израстване на Вашите деца! Бъдете здрави и заредени с търпение и любов!

На всички интересна и успешна учебна година! По вода да Ви върви! Учението да бъде много повече удоволствие, отколкото задължение за всички Вас! На добър час!                            


Диана Кирилова - Чобанофф

Председател на ОбСНВ и ръководител на ПИЦ по зависимости

15 септември 2021

 

Драги родители и учители,

Наркотиците, алкохолът и цигарите (психоактивните вещества – ПАВ) присъстват в живота ни, независимо дали отделяме нужното внимание и приемаме остротата на проблема, свързан с тяхната употреба и злоупотреба. Те са навсякъде и никой не е предпазен! 

Ние, специалистите от ПИЦ по зависимости, можем да дадем на Вас, родители и учители, а чрез Вас и на Вашите деца и ученици, информирана представа за употребата и влиянието на ПАВ, и заедно можем да развием тяхната отговорност за собственото им здраве и поведение, така че самите деца да имат самоконтрол - с малка помощ от Вас, родителите и учителите.

Ние не можем да накараме света да се върти в посоката, която ние и вие искаме, защото главната отговорност за всичко, което се случва с човек, е само негова. Обикновено една крепост рухва, ако е предадена отвътре, а не защото напънът отвън е бил силен. За правилния избор трябва предварителна подготовка, а на Вас, драги родители и учители, е отредена ключовата роля в нея. 

Информацията, която ще прочетете тук ще Ви напомни нещо важно – децата и юношите понякога се чувстват неразбрани и отхвърлени. Тогава имат нужда от Вашата подкрепа – на семейството и учителите. От Вас, родителите и учителите, зависи дали децата ще възприемат света като лошо място за живеене или ще станат личности, които отстояват себе си при всякакви обстоятелства. Вие сте най-близо до тях и имате значима роля за предпазването им от влиянието на психоактивните вещества и за ограничаването на проблема.

Родители, при трудности помнете, че децата се нуждаят от подкрепата, която ще Ви даде и училището – то е Ваш партньор по пътя на образованието и възпитанието на децата Ви!

bestthingsinlife

logo pic new

stop

Drugs2

pic7

vaprosnik

da razviem

Посетители на сайта

2392285
Днес
Вчера
Тази седмица
Миналата седмица
Този месец
Миналият месец
Всички
52
528
580
2387224
1290
26401
2392285

Вашият IP адрес: 44.192.254.173
2023-10-03 02:53